De bedste steder at besøge til halloween

Halloween med FlixBus

Mange tror at halloween er en amerikansk tradition, men dette er ikke korrekt. Halloween har sine rødder i Europa, og traditionen er over 2000 år gammel. Ifølge gamle sagn var halloween en slags fejring af de døde, hvor man pr. tradition åbnede sit hjem for at tage imod besøg. Vikingerne siges også at have bidraget til skabelsen af den gamle tradition, fordi kelterne tog dele af vikingernes hyldest til de nordiske guder til sig, når de sagde farvel til sommerens lys og i stedet bød efterårets mørke velkommen. Halloween udviklede sig således i Irland og på de britiske øer, og spredte sig siden hen til Nordamerika. Her blev fejringen påvirket af andre kulturer, så det til sidst endte med den amerikanske version af halloween, som vi kender i dag.

Halloween fejres dog på mange forskellige måder rundt omkring i Europa, og FlixBus giver dig chancen for at rejse til flere hjemsøgte steder i hele oktober og november, hvor de er mest uhyggelige. Du kan opleve alt fra halloweenparader til børn der går fra hus til hus udklædt som små spøgelser og hekse, mens de råber "gys eller guf". Selvfølgelig skal du prøve at udskære et rigtigt halloweengræskar og opleve flere måder at fejre halloween på i hele oktober.

Sælsomme fakta om halloween

Hvad betyder ordet "halloween" egentlig? Det er en sammentrækning af det engelske "All Hallow's Eve" – allehelgensaften.

  • Ved du hvad fobien for halloween hedder? Samhainofobi er ikke blot en let irritation over fejringen af halloween men en klinisk fobi, præcis som araknofobi (fobi for edderkopper).
  • Det typiske symbol for halloween er en græskarlygte, en såkaldt "jack-o'-lantern", som oftest er lavet af et orange græskar eller en kålrabi. Traditionen stammer fra den irske legende om Jack Stingly, som formåede at snyde djævelen, men som efterfølgende var dømt til at vandre alene i mørket kun med en roelygte.
  • Gys eller guf (på engelsk: trick or treat) er en tradition, der minder om den danske fastelavnstradition med raslebøssen, hvor børnene går fra hus til hus klædt i halloweenkostumer og samler halloweenslik.
  • Har du lagt mærke til, at der på billeder og i film altid er fuldmåne omkring halloween og ofte med flyvende flagermus i mørket? I virkeligheden er det meget usædvanligt med fuldmåne omkring halloween og næste gang det kommer til at ske er i 2020.
  • Halloween forbindes ofte med de kristne højtider allehelgensdag og allesjælesdag, men de tre højtider bør ikke forveksles. Halloween fejres altid den sidste dag i oktober i USA og Storbritannien, mens datoen er lidt mere flydende i Danmark, hvor halloween ofte kobles sammen med efterårsferien. Halloweenfester arrangeres dog ofte på flere forskellige tidspunkter i løbet af oktober, så du kan fejre dagen når det passer dig bedst.

FlixBus giver dig tips til nogle af de bedste steder at besøge, hvis du vil opleve fejringen af halloween. Du kan vælge at tilbringe den sidste dag i oktober i en af de mange fantastiske forlystelsesparker rundt omkring i Europa, som er perfekt for hele familien. Du kan også vælge at besøge en af Europas storbyer, som f.eks. Prag eller Paris og dykke ned i deres mystiske og skræmmende legender. Der findes også masser af gamle slotte og andre hjemsøgte steder som du kan rejse til med bus, og som har den perfekte atmosfære til at fejre halloween.