Tips til en romantisk weekend

Smilende par, der går hånd i hånd

Romantiske destinationer

Der er masser af romantiske rejsemål i Europa, og du kan nu opleve dem med FlixBus. Uanset om din definition af romantik er storby, natur, gastronomi, slot eller spaweekend, så har FlixBus noget for dig. Rejs billigt og komfortabelt med FlixBus på en romantisk weekend eller nyd en tur med en god ven (eller flere). Under alle omstændigheder bringer vi dig et par tips til nogle rejsemål, som kan være både romantiske og hyggelige.

Brostensbelagt gade med bindingsværkshuse.

Lund

I den tusinde år gamle skånske universitetsby er der nemt at få tiden til at gå ved blot at, ja, gå. De romantiske brostensbelagte gader smyger så op og ned imellem farverige små huse og fører jer rundt i den smukke by.

Universitet er byens omdrejningspunkt og særligt universitetsbiblioteket er et besøg værd. Planter dækker det meste af facaden og giver biblioteket et eventyrligt udtryk. Kig indenfor og gå på opdagelse i et af de største og ældste biblioteker i Sverige.

Tag også et smut forbi domkirkern, der blev grundlagt omkring 1100 og nyd universitetspladsen med dens magnoliaer bag domkirken, rundt om Kungshuset. Byens botaniske have er også et værd at give et besøg. Nyd en kop kaffe og en croissant på Patisseriet Botan i midten af parken.

Prøv i øvrigt at lægge mærkerne til dørene på bygningerne, når I vandrer rundt i de gamle gader. Lund har tradition for smukke døre, porte og indgangspartier på både private og offentlige bygninger.

Venedig

Forestil dig en romantisk middag med italiensk mad og vin omringet af stearinlys og med udsigt over vandet. I Venedig findes der masser af sådanne restauranter med fantastisk mad. Udover restauranterne langs kanalen bør du også prøve de lokale bacari, som er de små barer lokalbefolkningen besøger for at drikke et glas vin og spise crostini (toast med italienske delikatesser). Bacari er et godt sted at gå hen, hvis du vil spare på budgettet, da de ofte er billigere end de mere turistede restauranter inde i midtbyen.

Venedig er let at opleve til fods. Se solnedgangen og oplev den romantiske atmosfære, mens du beundrer den smukke arkitektur ved kanalen. Hvis du ikke kan bestemme dig for, hvilket område du skal se som det næste, så tag en gondol og se det hele på én gang. Hvis du allerede har prøvet en gondoltur, så anbefaler de lokale, at man tager en båd ud til én af de nærliggende øer, for at se hele Venedig på afstand i solnedgangen. Er du morgenfrisk dagen efter, så køb kaffe på Markuspladsen og hør kirkeklokkerne slå, inden pladsen fyldes af turister. Det 

Venedig har mange små gader, og som en udfordring kan I prøve at finde de hemmelige ruter gennem byer. Gennem byens mindre gader hænger der særlige gadelamper, der markerer ubefærdede ruter, der går på tværs af byen til alle de mest interessante monumenter og pladser.

Nat over Paris og Eiffel-tårnet.

Paris

Paris er for dig, som enten vil på en romantisk weekend med din partner eller sætter pris på en romantisk atmosfære i gode venners lag. Da du allerede har hørt tale om Eiffeltårnet og dets flotte lys om aftenen og kærlighedslåsene, som par hænger på broen Pont des Arts, så giver vi dig her nogle tips til oplevelser, du måske ikke kender i forvejen.

Sæt jer i en af de mange hyggelige gyder af brosten, mens I spiser escargots. Eller mæng jer i østers med lidt champagne. Vi anbefaler bistroen L’Ecailler du Bistrot på Rue Paul Bert for en god, men ikke for turistet madoplevelse.

I området omkring parken Parc des Buttes Chaumon findes der både vinstokke og vandfald. Tag et glas vin, og gå en tur op til den øverste del af parken, mens I beundrer den magiske udsigt over Paris. Vil I se mere af byen, anbefales det at leje en Vespa scooter. På den måde kan du og din rejseledsager køre rundt i de charmerende gader ved Montmartre og se det bedste af Paris.

Har du et rejsebudget, du skal holde? Oplev gaderne ved kanalen Saint-Martin. Her kan du gå langs med vandet på de rolige gader fra 1800-tallet. Nyd en kop kaffe, mens du beundrer den idylliske udsigt af broerne, der åbnes og lukkes for de forbipasserende både i kanalen. Med byens fantastiske arkitektur og hyggelige områder kræver det ikke det store budget at have det hyggeligt.

Grøn oase i midten af en boulevard

Prag

Kan I godt lide udendørsaktiviteter kombineret med storbyens puls, kultur, arkitektur og mad? Så er Prag den perfekte destination for en romantisk rejse i Europa. Hjemlandet for danskernes foretrukne øltype, pilsneren, er oplagt til at hygge. For øl kan man eksempelvis prøve The Golden Tiger (U Zlatého Tygra), der tidligere har serviceret amerikanske præsidenter på anbefaling af Václav Havel selv.

Prag er også kendt for byens smukke bygninger og omgivelser. Tusinde år gamle slotte og fantastiske broer danner den perfekte kulisse for en hyggelig spadseretur. Når det kommer til mad, så vælger madelskere gerne The Blue Duck (U Modré kachničky), Villa Richter Piano Nobile med panoramaudsigt og Buddha Bar Restaurant, hvis I er klar på fest.

I Prag kan du også tage i operaen på rådhuset og opleve den gamle by ved torvet i Staré Město (Den Gamle By). På torvet finder du også det kendte astronomiske ur fra 1400-tallet, som er en populær turistattraktion året rundt. Se desuden slottet, kryds Karlsbroen og nyd solnedgangen. Hvis du gerne vil opleve noget, der er knap så turistet, så er kvarteret Vinohrady et besøg værd.

Klipper og azurblåt vand

Rügen

Rügen er Tysklands største ø, og da den er omringet af vand, er de fleste aktiviteter i området vandbaserede. Så hvis I godt kan lide at tilbringe tid ved havet og i naturen, så er Rügen et fantastisk sted for en hyggelig weekend.

Når du nærmer dig øen med bussen, opdager du hurtigt, hvorfor Rügen klassificeres som et romantisk rejsemål. De hvide sandstrande og skoven der går helt ud til havet, danner en fantastisk farvekombination, som Rügen er kendt for. Bortset fra løvskoven gør kombinationen af den bølgende grønne vækst sammen med den smukke sandstrand, at man kunne tro, at man befandt sig på et mere eksotisk rejsemål.

Tag på vandretur, sejlads, kajakroning og dykning, eller bestil et spaophold, tag på en bådudflugt og oplev øens nationalparker.

De mest populære strande på Rügen er dem mellem Altenkirchen og Juliusruh, samt på den østlige side af øen ved Sassnitz og Göhren. Oplev også Kap Arkona, skoven ved Stubbenkammer samt klipperne ved Jasmund. Tag med FlixBus til Rügen for en smuk og romantisk weekend.

Med FlixBus rejser du til Rügen via Rostock til enten GöhrenBaabeSellinBinz eller Bergen auf Rügen.

Eventyrligt slot ved solnedgang

Nationalpark Harzen

Nationalparken Harzen er et fortryllende sted med sine slotte, tårne, bjerge og dale. Parken og dens store skovområde oser af romantik og er smuk som et eventyr. Så hvis du er til smukke udsigter og fantastisk natur, er Nationalparken Harzen den perfekte destination.

Om sommeren byder nationalparken på vandring, cykling eller afslapning i én af områdets spaer. Om vinteren kan du stå på ski, køre med slæde, stå på skøjter og besøge julemarkeder. Nationalparken er smuk, uanset hvornår du besøger den, sæson og tidspunkt spiller ingen rolle.

En populær seværdighed er Harzens højeste bjerg "Brocken" (Bloksbjerg), som siges at være et mødested for hekse. Lad dog ikke dette afskrække dig, for heksene mødes kun her den 30. april. Resten af året er stedet meget roligt, og det mest opsigtsvækkende er den formidable udsigt. For at komme op til bjergtoppen kan du enten vandre eller tage toget fra Wernigerode. Uanset hvad du vælger vil du få nogle dejlige minder herfra. Hvis du er her i længere tid, anbefales det også at tage toget ind til byen for at opleve Wernigerodes bymidte.

For at udforske nationalparken Harz kan du enten rejse til Bad HarzburgBlankenburgGoslarOsterodeQuendlinburg, eller Wernigerode.