Om FlixBus

Om FlixBus
FlixBus Timeline

Grøn og smart mobilitet til at opleve verden

FlixBus er en ung mobilitetsudbyder, der siden 2013 har ændret måden at rejse på, for millioner af mennesker i Europa. Som en unik kombination af tech-startup, internetvirksomhed og klassisk transportvirksomhed har vi inden for kort tid skabt Europas største fjernbusnetværk.

Takket være et simpelt bookingsystem og et dagligt voksende udbud giver vi millioner af rejsende muligheden for at opleve verden til billige penge. De grønne fjernbusser lever op til de højeste komfort-, sikkerheds- og miljøstandarder og tilbyder et miljøvenligt og bekvemt alternativ til individuel transport.

FlixBus Experience – vores opskrift på succes

Vores succes skyldes digitaliseringen af traditionelle busrejser. Med innovative teknologier såsom et banebrydende booking- og billetsystem, vores FlixBus-app, gratis Wi-Fi ombord og bussernes GPS-livetracking, tilbyder vi en ny måde at rejse på. Gennem smart netværksplanlægning og et dynamisk prisstyringssystem tilbyder vi altid vores kunder de bedste tilbud. Vi satser på det tætte partnerskab med små og mellemstore virksomheder. Regionale buspartnere – ofte familieejede virksomheder med mange års erfaring – er ansvarlige for vores grønne FlixBus-busser. Således mødes innovation, iværksætterånd og et stærkt internationalt brand med en tradition for kvalitet.

Fra tysk startup til nr. 1 i Europa

FlixBus blev grundlagt i München af tre unge iværksættere, som havde det mål at gøre bæredygtige rejser komfortable og billige på samme tid. Samtidig startede „MeinFernbus“ med at køre med grønne busser fra Berlin til hele Tyskland. 

Efter ophøret af banemonopolet i 2013 etablerede disse to nystartede virksomheder sig begge som førende udbydere på fjernbusmarkedet og opnåede en stærk position i forhold til internationale konkurrenter. Siden sammenlægningen af vores teams i München og Berlin har vi klart været markedets førende i Tyskland.

Siden år 2015 har FlixBus ekspanderet internationalt. Fjernbusnetværket findes i Frankrig, Italien, Østrig, Holland og Kroatien såvel som grænseoverskridende rutetrafik til Skandinavien, Spanien, England og Østeuropa. I dag kan rejsende nyde godt af Europas største fjernbusudbud.

FlixBus består i dag af et internationalt team på knap 1.000 medarbejdere fordelt ud i Aarhus, Stockholm, München, Berlin, Paris, Milano, Zagreb, Amsterdam, Prag, Budapest, Los Angeles, Madrid og Bukarest. Derudover står flere tusinde af vores partneres chauffører i hele Europa, bag den grønne fjernbusudbyder. Hver eneste medarbejder bidrager til at gøre FlixBus og grøn mobilitet bedre dag for dag. Har du personlighed og teamspirit? Har du samtidig lyst til at indtage det europæiske fjernbusmarked sammen med os? Så send din jobansøgning til os, så har vi måske et job til dig.

FlixFacts

FlixBus kunder
60 millioner kunder siden lanceringen

60 millioner passagerer har allerede rejst med os, hvor 20 millioner alene rejste i år 2015.

Europæisk netværk
1.400 destinationer, 26 lande

Vi forbinder i øjeblikket omkring 1.400 destinationer i 26 lande, som er et tal der stiger næsten dagligt.

FlixBus forbindelser
200.000 forbindelser hver dag

Vi forbinder europæiske byer med omkring 200.000 rejser – ofte med afgang hvert 30. minut.


Grundæggere/ledelse
André, Founder & Managing Director

André er som direktør ansvarlig for den internationale ekspansion og drift. Sammen med Jochen og Daniel diskuterede han allerede tilbage i år 2009 de muligheder som et liberaliseret marked kunne give. Som fan af alternative mobilitetskoncepter ejer han stadig ikke en bil og kører på cykel til arbejde.

Jochen, Founder & Managing Director

Som direktør er Jochen ansvarlig for markedsføring, salg og økonomi. Før grundlæggelsen af FlixBus rejste han verden rundt som strategikonsulent sammen med André. Mens han studerede, organiserede han skirejser med bus til Alperne og fik her sine første erfaringer med branchen. 

Daniel, Founder & Managing Director

Som IT-direktør tager Daniel sig af IT, mobile enheder og softwareudvikling. Daniel grundlagde allerede i studietiden en succesfuld IT-virksomhed sammen med sin medstuderende André. Han endte med at ofre sit mangeårige job hos Microsoft – og sin bil – for at skabe Europas største fjernbusudbyder.