Om FlixBus

Om FlixBus
FlixBus Timeline

Grøn og smart mobilitet til at opleve verden

FlixBus er en ung mobilitetsudbyder, der siden 2013 har ændret måden at rejse på for millioner af mennesker i Europa. Som en unik kombination af tech-startup, internetvirksomhed og klassisk transportvirksomhed har vi inden for kort tid skabt Europas største fjernbusnetværk.

Takket være et simpelt bookingsystem og et dagligt voksende udbud giver vi millioner af rejsende muligheden for at opleve verden til billige penge. De grønne fjernbusser lever op til de højeste komfort-, sikkerheds- og miljøstandarder og tilbyder et miljøvenligt og bekvemt alternativ til individuel transport.

FlixBus Experience – vores opskrift på succes

Vores succes skyldes digitaliseringen af traditionelle busrejser. Med innovative teknologier såsom et banebrydende booking- og billetsystem, vores FlixBus-app, gratis Wi-Fi ombord og bussernes GPS-livetracking tilbyder vi en ny måde at rejse på. Gennem smart netværksplanlægning og et dynamisk prisstyringssystem tilbyder vi altid vores kunder de bedste tilbud. Vi satser på det tætte partnerskab med små og mellemstore virksomheder: Regionale buspartnere – ofte familieejede virksomheder med mange års erfaring – er ansvarlige for vores grønne FlixBus-busser. Således mødes innovation, iværksætterånd og et stærkt internationalt brand med en tradition for kvalitet.

Fra tysk startup til nr. 1 i Europa

FlixBus blev grundlagt i München af tre unge iværksættere, som havde det mål at gøre bæredygtige rejser komfortable og billige på samme tid. Samtidig startede „MeinFernbus“ med at køre med grønne busser fra Berlin til hele Tyskland. 

Efter ophøret af banemonopolet i 2013 etablerede disse to nystartede virksomheder sig begge som førende udbydere på fjernbusmarkedet og opnåede en stærk position i forhold til internationale konkurrenter. Siden sammenlægningen af vores teams i München og Berlin har vi klart været markedets førende i Tyskland.

Siden 2015 har FlixBus ekspanderet internationalt: Fjernbusnetværk i Frankrig, Italien, Østrig, Holland og Kroatien så vel som grænseoverskridende rutetrafik til Skandinavien, Spanien, England og Østeuropa. I dag kan rejsende nyde godt af Europas største fjernbusudbud.

I dag står et internationalt team på knap 1.000 medarbejdere i München, Berlin, Paris, Milano, Zagreb og Københav så vel som flere tusinde af vores partneres chauffører i hele Europa bag den grønne fjernbusudbyder. Hver eneste medarbejder bidrager til at gøre FlixBus og grøn mobilitet bedre dag for dag. Du har personlighed? Og teamspirit? Og du har lyst til at indtage det europæiske fjernbusmarked sammen med os? Så send en jobansøgning til os, vi har et job til dig.

FlixFacts

FlixBus kunder
60 millioner kunder siden lanceringen

60 millioner passagerer har allerede rejst med os, 20 millioner alene i 2015.

Europæisk netværk
1200 destinationer, 22 lande

Vi forbinder i øjeblikket omkring 1200 destinationer i 22 lande, et tal, der stiger næsten dagligt.

FlixBus forbindelser
200.000 forbindelser hver dag

Vi forbinder europæiske byer med omkring 200.000 rejser – ofte med afgang hvert 30. minut.


Grundæggere/ledelse
André, Founder & Managing Director

André er som direktør ansvarlig for den internationale ekspansion og drift. Sammen med Jochen og Daniel diskuterede han allerede tilbage i 2009 de muligheder, et liberaliseret marked kunne give. Som fan af alternative mobilitetskoncepter ejer han stadig ikke en bil og kører på cykel til arbejde.

Jochen, Founder & Managing Director

Som direktør er Jochen ansvarlig for markedsføring, salg og økonomi. Før grundlæggelsen af FlixBus rejste han verden rundt som strategikonsulent sammen med André. Mes han studerede, organiserede han skirejser med bus til Alperne og fik her sine første erfaringer med branchen. 

Daniel, Founder & Managing Director

Som IT-direktør tager Daniel sig af IT, mobile enheder og softwareudvikling. Daniel grundlagde allerede i studietiden en succesfuld IT-virksomhed sammen med sin medstuderende André. Han endte med at ofre sit mangeårige job hos Microsoft – og sin bil – for at skabe Europas største fjernbusudbyder. 

Torben, Founder/Strategic Advisor
Torben, Founder & Strategic Advisor

Torben grundlagde „MeinFernbus“ i Berlin sammen med Panya. Hans passion for transportnettet og linjeplanlægning bragte ham til Deutsche Bahn AG, før han og hans tidligere medstuderende startede deres egen virksomhed. Sammen skabte de den største konkurrent til hans tidligere arbejdsgiver.

Panya, Founder/Strategic Advisor
Panya, Founder & Strategic Advisor

Panya grundlagde „MeinFernbus“ sammen med Torben. Før lanceringen af de grønne fjernbusser hjalp han blandt andet med at indføre Deutsche Bahn AG's nye distributionssystem. Hans høje krav til kundeservice i sin egen virksomhed har gjort, at han har sat nye servicestandarder i mobilitetsmarkedet.