Hvis du oplever problemer i forbindelse med brug af denne webside, bedes du ringe til os på +45 35 15 40 55 eller se nærmere oplysninger i FlixBus Google Assistant App.

§§ geoTextTitle §§

§§ geoLinkText §§

Klimaneutral bustransport - Kan det lade sig gøre?

FlixBus’ klimabeskyttelsesbidrag – sådan fungerer det

Når du har valgt din rute i FlixBus-billetshoppen, afkrydser du herefter feltet "Klimabeskyttelsesbidrag". Baseret på antal kørte kilometer, udregnes rejsens samlede CO2-mængde pr. passager nu helt præcist, og dermed tilsvarer miljøtillægget altid din præcise rejse. Ved bestillingen lægges det udregnede beløb automatisk til billetprisen. Dit miljøtillæg udgør ca. 1-3% af billetprisen. Beløbet investeres i et klimaprojekt certificeret efter internationale miljøstandarder, og dermed hentes rejsens CO2-forbrug ind igen. 

Kør grønt - det er bedre for klimaet...

Busserne fra FlixBus er påviseligt særligt effektive når det gælder brændstofforbruget, ligesom de udleder meget få drivhusgasser. Selv de mest miljøvenlige fjernbusser kan dog ikke køre helt emissionsneutralt, og derfor kan du sammen med os og ClimatePartner vælge at udligne miljøbelastningen fra din rejse med FlixBus. Ordningen foregår efter princippet om handel med emissions-certifikater. Det betyder, at dit frivillige miljøtillæg investeres i et certificeret klimabeskyttelsesprojekt, som kompenserer for den tilsvarende mængde udledt CO2.

Sådan bruges dine CO2-udligningsbidrag

Gennem dit FlixBus klimabidrag finansierer du atmosfære-projektet "energieffektive ovne" i Rwanda, et projekt der er akkrediteret af FN og som har fået udmærkelsen Gold-Standard. Disse effektive brændeovne bidrager til at der bruges omkring 80% mindre træ ved madlavningen i Rwanda, sammenlignet med de normalt udbredte traditionelle ildsteder. På denne måde hjælper projektet med at bevare skove i lokalområdet, som blandt andet er levested for de sidste bjerggorillaer i verden, og som bidrager til den globale klimabeskyttelse. Desuden fremmer projektet en bæredygtig udvikling i Rwanda, et land der ellers regnes blandt de mindst udviklede lande i verden, på grund af sin socioøkonomiske status. Projektet yder værdifulde bidrag til den lokale befolkning f.eks.:

  • Tilskud til alle ovne "Modell Save80" til familier på stedet.
  • Højere livskvalitet på grund af besparelser i både tid og omkostninger ved indsamling af brænde.
  • Medicinske studier har påvist forbedret lungefunktion hos brugerne.

Ved hjælp af dit klimabeskyttelsesbidrag støtter vi i år 2016 et vindenergiprojekt på den caribiske ø Aruba. Støtten finansierer opførelse og vedligeholdelse af vindmøller som alternativ og bæredygtig energikilde. Vindmølleparken på øen er et vigtigt pionerprojekt for hele Caribien til benyttelse af regional, vedvarende energi. Investeringen i vindkraft forbedrer den nationale energiforsyningssikkerhed, bidrager til den globale klimabeskyttelse og fremmer udviklingen af bæredygtig energi. Foruden klimabeskyttelse yder projektet værdifulde bidrag til lokalbefolkningen som f.eks.:

  • Giver større uafhængighed af udenlandske energikilder gennem styrkelse af regionens selvforsyning.
  • Styrker den lokale økonomi gennem skabelse af nye arbejdspladser til opførelse, drift og vedligeholdelse af anlæggene.
  • Fremmer den regionale infrastruktur.
  • Forbedrer den lokale luftkvalitet ved at undgå de skadelige stoffer, som tidligere opstod under produktion af el med fossile brændstoffer.