Fjernbus til og fra Roskilde Festival
Denne destination er ikke tilgængelig i øjeblikket.
Se nogle forslag nedenfor.
image for unavailable city page

Oplev alle destinationer

Bestil på farten

Vores mobile app giver dig mulighed for at bestille og administrere din rejse på farten.
Få mere at vide om vores app

Sundhed og sikkerhed

Du og andre kan føle jer trygge, når I rejser med os.
Få mere at vide

Spar op til 70%

Vores dynamiske prissystem gør det muligt at spare stort ved at booke tidligt – helt op til 70%.
Vores priser

Komfort i bussen

Vores busser er udstyret med rummelige og komfortable sæder, et toilet, wi-fi og stikkontakter.
Vores tjenester ombord

Things to do in Roskilde Festival

Generelle oplysninger om Roskilde Festival

Roskilde Festival startede i 1971 inspireret af amerikanske Woodstock Festival og danske Thy lejren. I dag er det den største musikfestival i Nordeuropa. Hver sommer samler festivalen mere end 100.000 mennesker fra hele verden. Den karakteristiske orange scene, købt i England, var tidligere brugt af The Rolling Stones på deres Europatour i 1976, men har været en del af Roskilde Festival siden 1978 og står der helt sikkert igen til sommer, 40 år senere. Roskilde festival er almennyttig og alt overskuddet går til at støtte børn og unge, samt humanitært og kulturelt arbejde.

Roskilde Festival i tal:

  • Festivalen dækker et areal, der svarer til 350 fodboldbaner
  • Gennemsnitsalderen på festivalen er 24 år
  • 50 % er mænd og 50 % er kvinder
  • Det tager 120 mand 2 uger at klargøre Orange Scene. Det tager 4 dage at tage den ned.

Dette år er festivalen fra 29. Juni til 6. Juli og FlixBus sætter dig af lige ved Entrance East.

Seværdigheder i Roskilde Festival

Gennem årene har Roskilde Festival fokuseret mere og mere på bæredygtighed. De seneste år er der blevet lanceret nye og alternative campingområder som ’Clean Out Loud’ og ’Silent and Clean’. Som navnene antyder, har festivalgængere i disse områder forpligtet sig til at holde deres camps og området omkring rent og pænt. Udover disse initiativer fokuserer festivalen meget på økologisk mad, grøn energi og genbrug.
I 2018 var 90 % af al mad, der blev serveret på Roskilde Festival økologisk. Festivalen har sat et mål om at reducere udledningen af drivhusgasser med 3 % hvert år i perioden 2016-2019 og sikre en ny produktion af grøn energi tilsvarende til den forbrugte energi i disse år.

Roskilde Festival : Kultur & historie

Roskilde Festivals omdrejningspunkt er jo klart musikken, men hvis du er virkelig glad for at spise og prøve al mulig ny slags mad, kan det være grund nok til at købe en billet. På Roskilde kan du få mad fra hele verden. Du kan selvfølgelig få festivalklassikerne som burger, pizza, spaghetti eller falafelsandwich, men vil du prøve noget nyt, kan du også få mad som hummer, fårekyllinger, chiagrød og meget andet på festivalen. Der er over 80 forskellige madboder spredt ud over hele festivalpladsen, men gå til Food Court for at få de fleste samlet på et sted. Den eneste ulempe ved maden på Roskilde, er at det er svært at vælge, hvad du skal spise.

Natteliv i Roskilde Festival

Hvis du har brug for en pause fra festivalen, kan du smutte en tur ind til Roskilde by. Roskilde er en gammel historisk by og er især kendt for Vikingeskibsmuseet og Roskilde Domkirke. Hvis du er i humør til en turistdag, kan du se domkirken og derfra gå 10 minutter ned til Vikingeskibsmuseet. Til at slutte af med, kan du tage en is på Roskilde havn. I gågaden kan du finde små sjove butikker, større kæder og restauranter med forskelligt udbud af mad. I byen kan du også finde det nødvendige mad og udstyr, der gør at du kan overleve hele festivalen. Hvis vejret er skønt og du har lyst til en dukkert, er Roskilde Fjord dejlig til en badetur og til at blive kølet ned på. Er vejret koldt og træls, kan du tage i svømmehallen Roskilde Badet. Alternativt kan du tage til shoppingcentret Ros Torv og hænge ud indenfor eller gå i biografen.


Tjenester ombord afhænger af tilgængelighed