Fjernbus til og fra Gent

Seneste opdateringer

Find alle relevante information om vores tjenester og netværk her.
Se info

Vores sikkerhedsforanstaltninger

Høje hygiejnestandarder sikrer en behagelig tur!
For mere information

Spar op til 70%

Vores dynamiske prissystem gør det muligt at spare stort ved at booke tidligt – helt op til 70%.
Vores priser

Komfort i bussen

Vores busser er udstyret med rummelige og komfortable sæder, et toilet, wi-fi og stikkontakter.
Vores tjenester ombord

På denne side


Stoppested i Gent

Bemærk: din billet indeholder de mest opdaterede adresseoplysninger.

Gent (Dampoort)

Oplev alle destinationer

Udforsk kortet
Gent: Hurtig information
Direkte tilgængelige byer

43

Antal busstop

1

Land

Belgien

Miljøvenlig rejse?

Ja

Things to do in Gent

Generelle oplysninger om Gent

Flere og flere turister får øjnene op for belgiske Gent. Den tredjestørste by i Belgien med over 250.000 indbyggere imponerer ikke kun med de historiske husfacader langs de lyse og talrige, middelalderlige katedraler og huse. Der er et kunstnermiljø i byen, som er et af de mest aktive i hele Europa. Kommer du til Gent med langtursbus, kan du opleve historiens vingesus flere hundreder år tilbage. Man kan få et godt overblik over byen ved at gå op i et af tårnene på Grafstein- eller Gravensteen-slottet, hvor grevskabet Flanderen havde magten i det 12. århundrede. Er du særlig interesseret i den mørke middelalderhistorie fra Gent, kan du besøge det forhenværende tortur- og våbenmuseum i slottets forhenværende boliger.

Seværdigheder i Gent

Gravensteen-slottet er blot en af ​​i alt 9.800 kulturhistoriske og værdifulde bygninger. Sørg for der på din to-do-liste står St. Bravo-katedralen, så du ikke går glip af et af ​​de mest berømte kunstværker i Belgien på din rejse med langtursbussen. Gents altertavle er i åben tilstand over fem meter lang, men det kan du kun opleve på en af de højhellige feriedage (jul, påske, allehelgene). Overfor St. Bravo-katedralen ligger Beffroiklokketårnet, som sammen med denne og St. Niklas-kirken udgør Gents tre tårne og symboliserer byens rige borgerskab og privilegier i det 14. århundrede. Vil du vide mere om Gents spændende historie? På Gents bymuseum (kort kaldet STAM), kan du få et nyt perspektiv på byen ved hjælp af interaktive bykort og gå de detaljerede Lego-kopier af Gents tårne efter for designfejl.

Gent : Kultur & historie

Gent, som vi kender det i dag, blev allerede dannet i bronzealderen, men det var først med opførelsen af Sankt Peter-klosteret i det 7. århundrede, at byens udviklingen tog til. I middelalderen var Gent en af de største europæiske byer og betragtet som centrum for tidens handel med tøjstoffer og tekstiler. Det aktive borgerskab fik mere og magt over de styrende familier og øgede dermed byens velstand. Der var religiøse konflikter mellem protestanter og katolikker og en blodig opstand mod kejseren Karl den femte, som dæmpede byens fortsatte vækst. Det var først i løbet af industrialiseringen, at byen økonomisk kom til fode igen. Gent lever ikke i fortiden og tiltrækker turister på endagsture og længere ophold med et stort og moderne udvalg af kulturseværdigheder.

Natteliv i Gent

Rejser du med langtursbus til Gent, kan du opleve byen om natten i et helt specielt lys. Når solen er gået ned, oplyser gadelamper de historiske bygningsfacader, som afspejles i vandet i kanalerne. Hvis du har mere energi om aftenen til at opleve mere, er der mange muligheder at vælge mellem - fra hyggelige caféer og biografer, koncerter, teatre og klubber med varierende programmer. Hvis du ønsker at danse hele natten væk, skal du besøge "Culture Club", som er en af byens mest populære klubber. Mellem rådhuset og Gravensteen-slottet er en lang række barer, restauranter og caféer. En af de mest populære cocktail-barer i øjeblikket er Jigger’s, som i 20'ernes smugkrogstil kan give dig en på opleveren med sine specielle cocktails.


Tjenester ombord afhænger af tilgængelighed