Fjernbus til og fra Budapest

Seneste opdateringer

Find alle relevante information om vores tjenester og netværk her.
Se info

Vores sikkerhedsforanstaltninger

Høje hygiejnestandarder sikrer en behagelig tur!
For mere information

Spar op til 70%

Vores dynamiske prissystem gør det muligt at spare stort ved at booke tidligt – helt op til 70%.
Vores priser

Komfort i bussen

Vores busser er udstyret med rummelige og komfortable sæder, et toilet, wi-fi og stikkontakter.
Vores tjenester ombord

På denne side


Stoppested i Budapest

Bemærk: din billet indeholder de mest opdaterede adresseoplysninger.

Oplev alle destinationer

Things to do in Budapest

Generelle oplysninger om Budapest

Ungarns hovedstad, Budapest, byder på en bred vifte af oplevelser og seværdigheder. Byen er ikke alene det kulturelle midtpunkt, men også landets politiske, industrielle, kommercielle og trafikale centrum. Takket være de 1,7 millioner indbyggere samt et voksende antal turister er der en livlig urban atmosfære, ikke alene på varme sommeraftener langs Donau, men også på kølige vinteraftener på byens "ruinbarer". Når du går gennem Budapests gader, kan du opdage smukke, arkitektoniske mesterværker, finde pladser og sidegader fyldt med historie eller kaste dig ud i kulinariske oplevelser i enkle såvel som mere elegante restauranter. På "Buda-siden" byder byen sine besøgende på grønne, fredfyldte omgivelser, men du kan nemt komme til "Pest-sidens" liv og mylder via en af de syv broer. Gennem hele sin lange historie har Budapest bevaret lidt af essensen af hver tidsperiode, og nogle sammenligner derfor byen med Wien, nogle med Prag eller endda Berlin. Én ting er dog sikker: Budapest er en af Europas skjulte skatte, som fortjener at blive opdaget!

Seværdigheder i Budapest

Man kan nemt blive overvældet af Budapests centrum med de mange betagende bygninger, parker, museer og termiske bade, der byder byens gæster velkommen. Du bør bestemt besøge slotsdistriktet i Buda, altså selve slottet, Ungarns Nationalgalleri, de mange charmerende gader og sideveje, Matthias-kirken og Fiskerbastionen. På flere steder i dette distrikt er der udsigt til storslåede og enestående seværdigheder såsom parlamentsbygningen og Gellért-bakken. Heltepladsen og Byparken (Liget) er også et besøg værd. Hvis du foretrækker et mere afslappet program, kan du besøge Széchenyi, Gellértbadet eller et af de andre spabade. Kunstmuseet Szépművészeti byder på klassiske udstillinger året rundt, alt imens Ludwig Museum viser moderne kunst og installationer. Hvis du besøger Budapest i sommermånederne, må du ikke glemme at besøge en af Europas største festivaler: Sziget! Der er bestemt masser at tage sig til, hvis du beslutter dig for at tage en busrejse til Budapest.

Budapest : Kultur & historie

Selvom Budapest i dag er kendt som en kosmopolitisk storby, tog det lang tid, før byen opnåede denne status. Budapests historie strækker sig tilbage til oldtiden, hvor sammenslutningen af de syv ungarske stammer under Árpáds ledelse ankom til Pannonien og besluttede sig for at slå sig ned der. Fra 1541 og 150 år frem var Buda og de omkringliggende områder besat af osmannerne (tyrkere). Skønt undertrykkelse knuste nationen, beundres de mange spa-bade og moskéer stadig i dag og bliver hyppigt besøgt af både lokale og turister. Byen, som i dag hedder Budapest, blev grundlagt i 1873 ved sammenlægningen af tre mindre byer, nemlig Pest, Buda og Óbuda. Din FlixBus kører muligvis over den berømte Kædebro (Lánchíd), byens første bro, som også blev bygget under denne reformtid. Bygningerne i romantiske Budapest bærer stadig spor af krigstid og revolution, men moderne tankegang og tider med fred efter regimeændringen har givet hovedstaden mulighed for at blomstre op igen.

Natteliv i Budapest

Budapest er unik på mange måder, men det pulserende natteliv er bestemt et af byens mest fremragende kendetegn. Ruinpubberne i Budapest er verdenskendte nu til dags – gamle bygninger, slidte møbler, farvestrålende lys og en kande med koldt øl er kendetegnene ved disse steder. Distrikt 6 og 7 vrimler med disse pubber, men byder også på andre natklubber, koncertsteder, vinbarer og steder, der serverer specialøl. Man kan nemt fortabe sig i Budapests natteliv, når man går fra én bar til den næste og finder nye overraskelser og eventyr hver aften. Nogle af de steder, som du bestemt bør besøge, er Fogasház, Gozsdu Udvar og Beeróság! Det er også en god idé at gå ud til midten af Margrethe-broen eller Frihedsbroen for at beundre den fantastiske udsigt over det oplyste slotsdistrikt, parlamentsbygningen og Kædebroen, som er ganske enestående.


Tjenester ombord afhænger af tilgængelighed